Wednesday 23 July 2014

18.07.2014 Škola s Birlibánem


Setkání mladších i starších dětí bylo ovlivněno prvním workshopem, na který bohužel nepřišlo mnoho dětí. Aktivity jsme zopakovali v dnešní den, aby nikdo nepřišel zkrátka. Mladší děti nakreslily hlavních postavy z knihy Birlibán na magnetickou tabuli. René nakreslil zajíčka bez ouška, Henry Birlibána, Nadia Míček a Dylan panenku Hášenku, jak jdou společně do Maňáskova, aby byly hračky zase opraveny. Děti spojovaly na připravené tabulce, co všechno udělal Birlibán špatně a nebo jak se mění realita v pohádkovém světě. (nedojezená krupicová kaše sněží v pohádkovém světě, nedojezená houska se stane tvrdou horou) Stihli jsme i aktivity z Bombónovic, kdy děti našly všechnu zeleninu, spočítaly ji a pojmenovaly. Zazpívali jsem si klasické písničky, které jsme se už naučili a děti mi také prozradili jejich oblíbenou českou písničku. Nejvíce nás překvapili písničky Aničky "Jdou vojáci jdou!" a také Reného "Pane prezidente!" od Jaromíra Nohavici.

Starší děti dělaly podobné spojování na papíru, ale také zkoušely zahrát situace, kdy Birlibán udělal něco špatně. (hodil kámen po kočce, utrhl větev,..) Děti vymalovaly společně obrys Gabíka, který byl na minulé hodině pěkně obkreslený. Představuje Birlibána v akci, jak vyhazuje utržené ouško a přitom už má zajíčka v kapse.
V Bombonovicích jsme hráli hru, každý se zavázanýma očima se snažil přilepit polevu dortu na správné místo. Vyhrál zase Dylan! Gratulujeme.

No comments:

Post a Comment