Friday 10 October 2014

10.10.2014 - Hraní a domácí úkoly

Nejmladší děti se nám rozutekly hned po první písničce, jediný Felix vydržel poslouchat a vnímal všechno do poslední minuty. Přivítali jsme Josie, Lukáška, Kubíčka, Felixe a Maxíka, Emmu a Naděnku. Zkusili jsme klasické říkanky "Kolo kolo mlýnské", "Zajíček ve své jamce". A říkanky z knihy Nauč mě říkanky.
Příště budeme mít hračky zvířátek z farmy, aby si děti mohly s něčím hrát.
Předškolní děti (Nadia, Emma, Anička, Etienne, Isabellka, Ruby, Sharni, Kuba) nám nakreslily překvapení na tabuli. Etienne nakreslil sluníčko se slunečnicí, Anika velrybu, která zřejmě slavila narozeniny, protože tam byl taky dort a sluníčko. Emma nakreslila sama sebe jak venčí psa na vodítku. Dokreslili jsme rybník a Nadia dům se dvěma okny. A vymysleli krátkou pohádku o rybičce, která žije v rybníčku a chce mít taky kamarádku, jako má Emma pejska. Dokreslily jsme druhou rybku..
Ostatní děti mezi kreslením zpívaly a šlapaly zelí - Šla Nanynka do zelí.
Zahráli jsme si hru Chodí pešek okolo, a udělali první stránku z Cestičky do školy.
Starší děti. Dodělávali jsme domácí úkoly z minulé hodiny, a kdo měl už uděláno, nakreslil něco, aby ostatní mohli hádat, co to je. Nataščin Rákosníček byl ze všech nejlepší! Děti se snažily také napsát, co nakreslily.
Tato aktivita se protáhla, protože děti vymýšlely různá jména :)!
Udělali jsme si společně domácí úkol (zakroužkovat slova začínající na písmena O, U) a také prohlédli, jak děti udělali domácí úkol ve Slabikáři. Moc se nám líbili obrázky, hlavně ty barevné od Lexi a Danielka! Na sále jsme nacvičovali na oslavu založení Československa písničku Hasičská!

No comments:

Post a Comment