Friday 10 July 2015

10.7.2015 Počítání a závody, písmeno C a Hrnečku vař!


Nejmladší děti (Felix, Max, Kubík) počítaly a hrály hry na procvičení sloves. Hráli jsme kuželky a počítali je, házeli jsme míček do koše a prohnali se opičí dráhou, tak zvaně podlez, přelez, přeskoč! :)

Nazávěr jsme s Ipadem procvičili slovesa pomocí výukových kartiček.

Předškoláci (Isabelle, Nadia, Anika, Etienne, Honzík, Monika) si poslechli příběh o vedru v Africe, jak slon vylil všem ostatním zvířátkům vodu z jezera, protože se chtěl ochladit. Děti si vybraly pěkně česky oči a nalepily je na své hmyzí kamarády, které omalovaly minulou hodinu. Pak jsem proběhli opičí dráhu, protože děti byly hodně živé. Podívali jsme se na hmyz v krabičce a povídali si o těchto zvířátkách. Děti dostali domácí úkol, nálepku, o které nám příště budou vyprávět. Anika dostala nálepku pastelek, Etienne stíhačku, Honzík motorku, Nadia 4 třešně, Isabelle barevný míč, Monička mořského koníka. 

Školáci (Emilka, René, Emma, Dylan, Olda) se podívali na domácí úkol a pak jsem četli ze Slabikáře písmeno C. Nová Ulice. Nazávěr si Petra, maminka Kateřiny připravila další pohádku "Hrnečku Vař!"

No comments:

Post a Comment