Friday 23 October 2015

23.10.2015 - Sedmá hodina s paní učitelkou Pěvou

Česká škola 23.10.2015
Skupina nejmenších dětí se jako každé páteční odpoledne setkala v klubovní knihovně na herním koberci. Zahráli jsme si na vrabečky, kteří nesou v zobáčku drobeček, mávají křidélky a čimčarají. V hudebně pohybové hře Cirkus jsme si zopakovali, jak chodí cirkusová zvířátka. Opět jsme opakovali počítání do pěti, ale tentokrát v nové písničce „Jedna, dvě, tři, čtyři, pět, cos to, Janku, cos to sněd´“.
Děti se poprvé seznámily s dudami, které si pohladily a nechaly na sebe fouknout vzduch z jejich měchu. Naučili jsme se dudáckou hymnu „Šel tudy, měl dudy“ za doprovodu dud a potom jsme opakovali známé písničky s kytarou. Naši páteční školičku jsme ukončili hrami „Zlatá brána“ a „Kolo, kolo mlýnský"
Předškolní a školní děti vyhradily páteční vyučování generální zkoušce v sále na scéně. Předtím ještě proběhla poslední kostýmová zkouška a potom šup na pódium, kde jsme si představovali, že je to „naostro“.
Zopakovali jsme si všech sedm písní za doprovodu klavíru a tu poslední jsme si zazpívali s pěveckým sborem.
 
V kondiční češtině pro dospělé jsme se pozastavili nad významem slov „Aboriginec“, „Aboridžinec“, „Aborigin“ a „Austrálec“ a zjistili jsme, že jejich významové diferenciace nejsou mluvčím vždy zcela jasné. Pravopis velkých písmen nás ani tentokrát neopustil, a tak jsme se věnovali psaní názvů ulic, hospod, mysů, hor, institucí, antropologických skupin, národů atd.

No comments:

Post a Comment