Friday 20 February 2015

20.2.2015 - Na zahrádce od Svěráka a Uhlíře


Nejmladší děti (Kubík, Lukáš a Monička) si zazpívali a zatančili společně s rodiči písničky Kolo koloZajíc ve své jamceTluče bubeníčekzajímavé básničky pro nejmenšíŠla Nanynka do zelíŠel zahradník do zahrady.
Mladší děti (předškoláci a začínající školáci - René, Monička, Anička, Nadia, Isabelle, Etienne, Anika a hostující Adrianka) si poslechly písničku od Svěráka a Uhlíře Na zahrádce a měly nakreslit, jakou zeleninu slyší v písničce. Poslechli jsme si ji dvakrát, kreslili jsme několikrát. Děti se snažily napsát alespoň některé písmenka slov. Potom každý nakreslil něco do sešitu a napsal, co nakreslil. Kapitán, Letadlo, Brambory, Princezna, Sluníčko a kytky na zahrádce. Děti si spojily obrázkové pexeso, co se z čeho vyrábí. Třeba na obrázku byl kečup a děti musely najít rajčata a podobné spojování.
Zazpívali jsme si společně Na tom Pražským mostě, Šla Nanynka do zelíŠel zahradník do zahrady. Pomohli nám hudební nástroje a také dramatické připodobnění.
Nakonec měl šanci René, který bubnoval do bubínku a potom řekl, co mají ostatní udělat.
Školáci (Eliška, Eleni, Honza, Pepa, Emilka, Olda, Kačka, Lexi) poslouchali stejnou  písničku od Svěráka a Uhlíře Na zahrádce, a nakreslili nebo napsali názvy zeleniny, naučili jsme se nová slova z písničky, udělali kvíz a přečetli jsme si věty ze Slabikáře. Děti dostaly domácí úkol přečíst a dvakrát napsát slova ve sloupci (máma, maminka, málo, máslo, pátek, pes, pusa, lepit, já, jsme) 
Prosím rodiče, aby s dětmi pracovali na českém čtení každý den!

No comments:

Post a Comment