Friday 6 February 2015

6.2.2015 - První setkání dětí po Novém roce

Nejmladší děti, Kuba a Lukášek si společně s aktivními maminkami zazpívaly a zatančily tradiční písničky pro nejmenší: Kolo kolo mlýnské, Zajíc ve své jamce, Tluče bubeníček a příště zkusíme něco v tomto stylu.
Přečetli jsme si Krtečka a jeho den a pak si zahráli společně na hudební nástroje.
Mladší děti měly návštěvu z České Republiky, navštívila nás čtyřletá Adrianka. Děti (Emma, Isabelle, Etienne, Anika, Anička, Nadia, René, Monička) si nejdříve vybarvily a nastříhaly svoje jmenovky, které budou mít na svou tašku. U toho jsme si společně zazpívali písničky, které jsme se naučili. Udělali jsme první kapitolu z učebnice Domino a zahráli jsme si hru, kdy měl jeden zavřené oči a druhý na něj mluvil. Ten se zavázanýma očima musel uhodnout, kdo na něj mluví. Nazávěr jsme si zahráli na schovávanou a úkolovou hru- Adrianka (a potom Anika) bouchala pětkrát do bubínku a pak řekla, co mají děti udělat. Třeba lehneme si všichni na bříško, sedneme si na zadeček, uděláme škleb, zasmějem se).
Školáci jsou více nároční, a tak musím napříště vymyslet program, který by zaujmul, protože tato hodina nebyla nijak výborná z mé strany. Děti (Olda, Lexi, Eleni, Eliška, Katka, Daniel, Gabriel, Pepa, Sara. Nejdříve jsem také udělali jmenovky a u toho jsme se ptali Adrianky otázky. Děti se moc ptát nechtěli, jakoby byli zhnilí mluvit česky! Vyplnili jsme si úkol a rozlišili rozdíli mezi pojmenování. (viz obrázek)
Zahráli jsme si hru s poznáváním hlasů, v rychlosti určili zvířata a přečetli pár vět.

No comments:

Post a Comment