Friday 6 March 2015

06.03.2015 - Sněhurka, Slabiky, Adrianka letí domů

Nejmladší děti začaly až po 5té hodině večerní ale budeme se snažit dělat nějaké výrobky, číst knížky, tancovat a zpívat už od 4.30 ať se děti mohou trošku více v knihovně a na hřišti rozkoukat. Kuba, Lukášek, Felix a ještě menší Maxík a Adámek začali s maminkami rozvičku Kolo kolo mlýnské, Zajíček v své jamce, Šla Nanynka do zelí, Tluče Bubeníček, kočka leze dírou. Lukášek krásně podlézal pod židlí a dělal kočku zatímco K Podívali jsme se na první lekci učebnice Domina a shlédli společně Zajíček ve své jamce v televizi.
Předškolní děti (Emma, Nadia, Monika, René, Isabelle, Anička, Etienne a hostující Adrianka) se nejdříve představily navzájem a ptaly se navzájem: "Jak se jmenuješ? Kolik máš roků?" Shlédli jsme v televizi "Zpívanky" Šla Nanynka do zelí s Dádou Patrasovou v hlavní roli. Holky potom zatančily a zazpívala s hudebními nástroji stejnou písničku a moc jim to šlo! Podívali jsme se společně na druhou lekci učebnice Domino a také zvládli kvíz prvních písmenek u slov. René nám ukázal jeho dva časopisy Mateřídoušky a z jednoho časopisu jsme si udělali cvičení jógy: pozice psa, pozice kočky, pozice kobry a stromu. Adrianka odlétala po hodině do ČR a přála si, abychom si postavili divadlo v krabici. Protože byla náš vzácný host zahráli jsme si Sněhurku a sedm trpaslíků. Dětem se to moc líbilo a divadlo si zahrály potom samy. Nazávěr jsme si pustili příběh včeliček a byl konec hodiny.
Školáci (Dylan, Eliška, Eleni, Kateřina, Emma a také Adrianka) pracovali na svém domácím úkolu. Přečetli jsme si slova, vysvětlili jejich význam popisem, a pak počítali slabiky ve slovech. Pracovali jsme s kartami ke Slabikáři a musím moc pochválit všechny děti, že jim čtení a soustředění moc dobře šlo. Zatím procvičujeme základní slabiky, ale pomalu budeme přidávat slabiky s háčky. Udělali jsme si slovní hádanky a nazávěr každý předvedl u tabule předpověd' počasí na příští den jako z televize. Procvičili jsme si budoucí čas. (Dobrý den, po celé Austrálii bude pršet, hromy a blesky, bude slunečno nebo zataženo....;) Děti si nalepily do sešitu další sloupce se slovy, které mají za úkol doma přečíst a jednou přepsat. (léto, jaro, pila, topí, osel, nosit, prase, sůl, zima, v zimě) Bylo to milé setkání a doufám, že i dětem se pozdní odpoledne líbílo. 


No comments:

Post a Comment