Friday 20 March 2015

20.3. 2015 - Velikonoční dekorace



Nejmenší dětská skupina (Felix, Max, Lukášek, Adámek, Kuba, Kristýnka) se sešla kolem 4,30 a každý měl možnost si složit a nalepit zajíčka a nebo kuřátko. Děti si hrály se zvířátky, zopakovali jsme si základní písničky a také Popěvek kuřátek, Hasičská a další písničky.

Předškolní děti (Etienne, Isabelle, Nadia, Emma, Anika, Anička, Monika, René, Honzík) si nejdříve také nalepili zajíčka a kuřátko, kdo měl nalepeno pomohl pomalejším dětem. 
 Zahráli jsme si na pět minut českou aplikaci Jdu do školy!
Slabikovali slova a zazpívali písničky. Děti si tradičně navzájem dávali úkoly při bubínku.
Školáci (Gabriel, Daniel, Emma, Natashka, Olda, Lexi, Emilka, Dylan) nejdříve jsme si přečetli domácí úkol, česky opsali význam slov, ukazovali jsme si kolem sebe něco dřevěné, skleněné, kovové, látkové a věnovali jsme se knize Žvanda a Melivo , kapitolu co se z čeho vyrábí.
Přečetli a naučili jsme se krátkou básničku Princeznička na bále poztrácela korále, děti nakresli nákupní tašku a vyjmenovali jsme co má kdo v tašce. Zazpívali jsme Kubovi k narozeninám Kuba má narozeniny a také tradiční českou Hodně štěstí zdraví a nazávěr dostal každý jeden úkol z české aplikace Jdu do školy! 
Petra s Kačenkou připravili velikonoční malování vajíček, které se dětem, hlavně těm mladším moc líbilo. 


No comments:

Post a Comment