Friday 22 May 2015

22.05.2015 - Projekt - Putování se sluníčkem

Nejmladší děti (Felix, Kuba, Maxík) 

pracovaly s písničkami a knížkami. Pokusme se opakovat s dětmi písničky, které už jsme zpívali nebo zpívejme s CD. 

Mladší děti (Anička, Nadia, Isabelle, Etienne, Monička, Emma) si poslechly nahrávky z učebnice Domino  a zkoušeli jsme zjistit jaké předměty patří do kterého batůžku. Etienne a Isabelle nám říkali, proč mají pomalované tváře, děti mi převyprávěly pohádku o budce, přečetli jsme si obrázkovou knížku Drahá ZOO a zopakovali pár básniček z Nauč mě říkadla.Emma nazávěr bubnovalia do bubínku a dávala všem ukoly, co mají udělat.
Školáci (Emma, René, Dylan, Gabriel, Daniel, Katka) si poslechly ukázku na CD a podle ní potom doplnily úkol. Jednotlivě potom přečetli text. 

Protože děti už znají všechny písmenka české abecedy rozhodly jsem se začíst aktivně číst a pracovat s pracovním sešitem Putování se sluníčkem.Děti získávají za každou vypracovanou úlohu sluníčko. Diplom a velké české překvapení bude patřit těm dětem, které získají všechny sluníčka. Níže jsou první úkoly pro všechny, kdo nemohli přijít. Nazávěr děti improvizovaly v dramatických situacích, kdy se snažily argumentovat nad daným tématem v dialogu. 
Pan profesor řečtiny Stašek Saltis, který také mluví plynule česky se byl podívat na děti a naši výuku. Jeho postřehy a názory bereme na vědomí a moc si jich vážíme!



No comments:

Post a Comment