Friday 8 May 2015

8.5.2015 Ovoce, Zpívání, Perníková chaloupka a gramatika jazyka českého

Nejmladší skupina (Kubík a Felix) si zopakovala názvy zvířátek a barvy pomocí kvízu, hráli jsme si s ovocem a zeleninou a poznávali jejich jména, bavy, přirovnávali jsme je k sobě. 

Mladší skupina (Isabelle, Etienne, Honza, Anika, Nadia, Anička, Emma, Monička) nejdříve nakreslili něco z písničky, kterou budou zpívat na Den Matek v neděli. Isabelle a Etienne nakreslilli Kočka leze dírou, Emma a Honza Prší prší, Anička koně z písničky Já mám koně Nadia Na tom pražským mostě Monička Šla Nanynka do zelí a Anika Skákal pes. Děti nám řekly pár slov o obrázku a zazpívaly do mikrofonu. Máme se na co těšit v něděli. Záznam zpívání ze Dne Matek bude uveřejněn v neděli. Zahráli jsme si společně pomocí Ikea hraček Perníkovou chaloupku.

Starší děti (Emilka, René, Emma, Daniel, Gabriel, Dylan, Lexi, Oliver, Katka) Emilka, René a Emma četli základní slabiky ze Slabikáře a potom jsme si společně zahrály rychlou kimovku s předměty, a pak jsme se podívali na kvíz povolání. Děti musely přečíst slovo, a pak určit z obrázků správné. Děti mi převyprávěly Pohádku o Perníkové chaloupce. Každý řekl jednu větu, jak pohádka pokračovala dál.
Děti měly za úkol napsát slovo Perníková chaloupka - abychom se naučily písmeno CH a OU. Vysvětlili jsme si na praktických příkladech ou, au, ch. Každý na tabuli napsal různá slova a slabiky podle věku dětí. Zopakovali jsem si č, š, ř, ž, ň,ť a vysvětlili  ě a jeho používání ve slovech se slabikami bě, pě, vě, mě, ně, dě, tě. Zopakovali krátké samohlásky a, e, i, o, u, y. Dlouhé samohlásky á,é,í, ó, ú, ýů.

Děti by měly číst a procvičovat čtení doma s rodiči, abychom mohli začíst číst knížky a procvičovat.

No comments:

Post a Comment