Monday 9 May 2016

Den matek

V neděli jsme v klubu oslavili svátek, jehož prostřednictvím děkujeme všem maminkám za to, že tu pro nás jsou. Byl připraven výtečný oběd, po němž děti předvedly krátké vystoupení, které k této příležitosti poctivě trénovaly.
Po obědě jsme se sešli v hlavním sále. Děti začaly své pásmo písniček písní Když jsme já sloužil, kdy každé dítě mělo masku jiného zvířátka, které si mladík v oné písni svou prací vysloužil. Následovala Na tý louce zelený, píseň jíž jsme nejprve zpívali a pak i jednotlivá slova z textu názorně předváděli, např. jelena, kamizolku nebo myslivce. Po této písničce následovaly dvě písně, jež umí i naši nejmenší, a to Utíkej Káčo a Travička zelená. K těmto písním se děti doprovázely na ozvučná vajíčka. Protože hodně dětí má rádo Příběhy včelích medvídků, zazpívaly jsme dvě písničky z tohoto slavného Večerníčku. Celé vystoupení jsme zakončili pohybovou písní Slunce za hory.
Ač se to nemusí zdát, děti do toho vložily hodně úsilí a snahy. I přes nervozitu se jim vystoupení povedlo a odměnil je zasloužený potlesk.

No comments:

Post a Comment