Friday 11 September 2015

11.9.2015 Druhá hodina s paní učitelkou Pěvou

V playgroup jsme i tentokrát potkali Alenku, která se nás v pohybové hře ptala, jakou řečí mluví zvířátka. V říkankách jsme trénovali řízení auta a mašinky, která dojela až k rybníčku, kde do vody žbluňkla žába. Učili jsme se počítat do pěti a v písničce o medvědím trápení jsme politovali starého medvěda, kterého píchalo v tlamě. Tím jsme si připomněli důležitost čištění zoubků. V písničce o dešťových kapičkách, které dostaly nožičky a tropily neplechu, jsme rozvíjeli náš cit pro rytmus. Abychom se pěkně hýbali, zkusili jsme si zacvičit jako sloni.
Ve skupině předškoláků jsme pokračovali v tématu Jaro. Připomněli jsme si chování zvířat na jaře,rozšířili slovní zásobu o jména květin a zahráli si hudebně pohybovou hru „Uvíjíme věneček“. V omalovánkách květin děti opakovaly jejich jména a také barvy. Hudebně pohybovou hru „Mám šáteček, mám“, kterou jsme se učili minule, jsme trochu obměnili a zpívali jsme „Mám kytičku, mám“. K jaru patří ptactvo, a tak jsme se naučili východočeskou písničku „Naše husa chodí bosa“. Také předškoláci se pokusili o slovní rozcvičku, kde cvičili pohybovou koordinaci. Udělat sloní chobot, není totiž jen tak. Protože jsme pohybu neměli dost, naučili jsme se žertovnou hudebně pohybovou hru 
„Labada“, při níž jsme opakovali části těla a také se dosyta nasmáli.

Školáci stejně jako předškoláci opakovali píseň „Já jsme muzikant“, s níž se jistě vytáhnou na chystaném vystoupení k oslavám výročí založení Československa. Také jsme začali nacvičovat píseň o Ferdovi, který všude po lese sháněl šikovné zedníky. Když to půjde dobře, vystoupíme i s touto písní. V hudebně pohybové hře „Ty, kdo ses v lednu narodil“ jsme si ověřovali, jestli jsme nezapomněli měsíce, v nichž jsme se narodili. Že se dá hrát i na tělo, jsme si vyzkoušeli v říkance „Hruška na zem spadla“. V jazykové hře jsme si zahráli na pravdu a lež a procvičili spojení mít rád/-a. Potom nás už čekal otec Abrahám a jeho sedm synů. V této hudebně pohybové hře jsme si zopakovali části těla a pořádně s vyřádili.

Na shledanou se těší vaše Pěva

No comments:

Post a Comment